Hoe werken gemeenten en bedrijven samen rond sociaal ondernemen? Wat komt hier bij kijken en welke financieringsbronnen zijn er? Daar draait het om tijdens de bijeenkomst Sociaal Ondernemen op 20 oktober in Drachten. De bijeenkomst is een initiatief van de regio Noord van Divosa, de landelijke vereniging van managers in het sociaal domein. KplusV-adviseur Geert van Dijk vertelt hier uitgebreid over het versnellingsprogramma Move2Social. Dit programma heeft in de eerste helft van 2017 succesvol gedraaid in Twente. Intussen is TwenteMove2Social gestart met een tweede ronde. Zowel Geert van Dijk als Divosa-bestuurslid Egberdien Ten Brink doen mee aan het paneldebat.

Sociaal ondernemen in de praktijk
Om ook zelf te ervaren wat sociaal ondernemen in de praktijk betekent, organiseert Divosa aanvullend een werkbezoek naar ‘de toekomst van de Enschedese textielindustrie’. Het werkbezoek vindt plaats op vrijdag 10 november vanaf 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Afhankelijk van de groepsgrootte gaan we twee of drie startende bedrijven bezoeken, die tijdens TwenteMove2social elkaar hebben gevonden. De deelnemende bedrijven zijn:

Aanmelden

Je kunt je via deze link aanmelden voor zowel de bijeenkomst Sociaal Ondernemen als voor het werkbezoek naar Enschede.

Het is ook mogelijk om bedrijven mee te nemen naar één van de bijeenkomsten, wel verzoeken wij om de bedrijven aan te melden via het aanmeldformulier.

Heb je je al aangemeld voor de bijeenkomst en wil je ook nog aanmelden voor het werkbezoek? Vul dan dit aanmeldformulier in.